NKL

Maailman Kovinta Kyykkää


SMS - STT 54-64 (29-40)

SMS				STT
Reni Waegelein C		Jussi Vihmo C
Ilkka Toivanen			Jouni Huotari
Jarkko Sonninen	*		Sami Nopanen
Pekka Riiali (2. jakso)		Antti Kokkonen
Timo Väkevä (1. jakso)		Heidi Hintikka

* = tähtipelaaja

Näin on saatu kunniakas avaus National Kyykkae Leaguen ottelukauteen.

Ensimmäisessä ottelussa pelasivat vastakkain Suolakaivoksen Orjat (Salt Mine Slaves) sekä Skinnarilan Teurastajat. SMS oli valmistautunut otteluun selvästi paremmin ja veimmekin ottelun voiton tuloksella 54-64.

Ensimmäisen erän jälkeen tulos oli 24-40 ja kotijoukkueemme SMS vain varmisteli voittonsa toisen erän aikana. Joukkueellamme oli varaa myös peluuttaa vaihtopenkin miehiä koko toisen erän ajan, jolloin kaikki pelaajat hankkivat itselleen tärkeää pelikokemusta. Lisäksi pelaajamme eivät joutuneet rasittamaan itseään liikaa ja ovat näinollen voimissaan seuraavia otteluita varten.

Kotijoukkue sai myös moraalisen voiton sillä, vierasjoukkueelta puuttui yhtenäinen pelipäähitys sekä heidän pelaajansa yliastuivat osan heitoista: 1 sekä 2

Olemme kuitenkin sen verran suopeita emmekä nosta tästä kannetta.

Joukkueemme kiittää kaikkia paikalle saapuneita kannustajia.

Reni Waegelein


LSD - TKP 46-89 (14-51)

LSD				TKP
Pekka Saarelainen		Tero Turtiainen
Jari Välimäki			Sanna Venäläinen *
Sami Mannelin			Jani Manninen (2. jakso)
Riku Kemppainen			Kari Poutiainen
Hanna Poutiainen (1. jakso)

* = tähtipelaaja

Ilman sen kummempia hehkuttelematta:

NKL-ottelu LSD-TKP päättyi selkeähköihin lukemiin 46-89 (14-51).

Tähtipelaajaksi valittiin Sanna Venäläinen.

Riku


VPKMM - LSD 85-56 (51-20)

Viimevuoden mestari VPKMM saapui kotiotteluunsa ilotulitteiden saattamana. Leimuavien tulien välistä tähdet saapuivat yksikerrallaan ottaen vastaan fanien ylettömän palvonnan. Tähän loppuikin sitten VPKMM:n show. Yllättäen oli aloituskokoonpanoon otettu rookie Janne "Torsti" Pulli, viimekauden mvp Miika "Mega" Kuusisen aloittaessa vaihdossa. Fanien suureksi tyrmistykseksi 4 ensimmäistä heittoa VPKMM:ltä olivat haukia. Vasta joukkueen kapteeni Pekka "Pegax" Jäppinen sai yleisön tuen avulla kyykkiä ulos kentältä. LSD:n onnistuessa lähes kaikessa ei ole ihme että itseään täynnä olevat tähdet saivat ansaitsemansa nöyryytyksen ensi jaksolla. Liikan uuden hauki ennätyksen (4 heittoa 4 haukea) tehnyt Marko "Ma-Ke" Parviainen siirrettiinkin toisella jaksolla katsomoon jakamaan faneille nimikirjoituksia ja tilalle otettiin Miika "Mega" Kuusinen. Toinen jakso olikin enää muodollisuus, ja päättyi 34-36 VPKMM:n pöhöttyneiden tähtien keskittyessä enemmän hiusten ja profiilin esittelyyn kuin itse heittoihin.

Ottelun jälkeen heräsi useita kysymyksiä. Kuinka joukkue joka viime vuonna joka ottelussa sai tulokseksi 48 onnistui tupeloimaan jo ensijaksolla 50 pistettä? Onko VPKMM:ssä liikaa tähtiä, vai johtuiko huono suoritus vielä harjoituskauden aiheuttamasta jäykkyydestä, tosi pelithän ovat vasta parin kuukauden päässä, joskin suoritustason on parannuttava mikäli viimevuotinen mestari mielii edes playoffeihin. Varmaa kuitenkin on että ennen seuraavaa ottelua on joukkueessa tapahduttava jotain.

LSD oli selkeästi parempi ja motivointuneenpi, eikä kotijoukkueen tavoin sortunut ylimääräiseen showhun ja pelleilyyn. Vaikka ottelun taso oli mitä oli, yleisö tuntui kuitenkin viihtyvän eikä katsomosta kävellyt ketään pois kesken ottelun.

Pekka Jäppinen


TPNMP - SMS (61 - 85)

Perinteikäs Taiston Pentit NMP aloitti kauden juuri niin loistavasti kuin pre-season pelit antoivat odottaa. Ottelu päättyi TPNMP:n ylivoimaiseen voittoon 61-85. Salt Mine Slaves ei kyennyt ottelun missään vaiheessa antamaan riittävaa vastusta. TPNMP tarjosi SMS:lle pientä mahdollisuutta yllätykseen lähettämällä kaksi huippupelaajaansa Helsinkiin edustustehtäviin. TPNMP materiaali on kuitenkin niin leveä että jopa joukkueen kuumin tulokas ja viimevuonna liikassa kauden päätyttyä palkittu pelaaaja pystyttiin korvaamaan siinä määrin ettei SMS saanut pienintäkään mahdollisuutta voittoon.

Seuraavassa pelissä Pentit murskaavat STT:n totaalisesti. Hyvin alkaneen kauden kunniaksi TPNMP tarjoaa faneilleen liput vierasotteluun. Tule itse katsomaan ja kannustamaan Pentit vielä hurjempaan peliin ja nöyryyttävään voittoon.

Pasi Rautiainen


OTKP-VKPMM 82-71

Perjantaina 29.1. klo 16 pelattiin varsinainen jännitysnäytelmä Olvi Areenalla. Kyseessä oli koillisohkon ottelu OTKP-VKPMM. Molemmilla oli pohjalla tappio joten kyseessä oli eräänlainen jumbojen taistelu.

Ensimmäisellä puoliajalla näytti siltä että VKPMM jatkaa edelleen pohjamudissa. Viime kauden menestyksen jälkeen VKPMM:n leiritys on tainnut epäonnistua totaalisesti, niin tuuliajolla on sirkkelimiesten peli. Ensimmäisen puoliajan jälkeen tulos oli 32-41 uuden sponsorin, Olvin, turvin otteluun valmistautuneen OTKP:n hyväksi.

Toiselle puoliajalle molemmat joukkueet tekivät vaihtoja ja VKPMM terästi otettaan. Tai ehkäpä OTKP vain tuudittautui VKPMM:n huonon ensi jakson esityksen jälkeen helpon voiton tunteeseen. Minittäin toisella puoliajalla OTKP menetti ottelun hallinnan ja lopputuloksena oli karvas tappio numeroin 82-71.

Ottelun tähtipelaajina palkittiin VKPMM:stä Mega ja OTKP:stä Sanna Venäläinen.

Tero Turtiainen


STT - TPNMP

Lämpömittarien jäätyessä ja toistaiseksi vahvistamattoman ennätyspakkasen paukkuessa, lähes sata lasissa, Skinnarilassa viime perjantaina ottivat Fartwall-areenalla yhteen mestaruuden tavoitteekseen julistanut Skinnarilan Teurastajat (STT) ja Pentit.

Ennakkoasetelmat olivat Penteille suotuisat olivathan Teurastajat vasta palanneet Siperian leiriltään ja aikaeron sekä mahahappojen vaivaama joukkue ei selvästikään ollut parhaassa iskussa.

Ottelu viivästyi hieman Jouni "yllätys Jouni on kämmännyt kamat" Huotarin hakiessa kyykkien sijaintia ilmeisesti derivoimalla. Mutta kun ensimmäiset tekniset vaikeudet oli vihdoin voitettu, ja fanikatsomo sekä kyykkääjät sopivasti jäässä, kisat alkoivat.

Kartunheitossa Teurastajat ottivat tyylikkään voiton kapteeni Huotarin (Teurastajien MVP) taiteiltua itselleen kartunpään. Teurastajat valitsivat kenttäpäädyn ja antoivat Penteille ensimmäisen vuoron.

Ottelu alkoi Penttien hurjalla painostuksella. Vastoin odotuksia Penttien isot tykit Jaakko Akkanen (Penttien MVP) ja Pasi "Paake" Rautianen olivat saaneet sihtinsä kohdalleen ja kyykät lensivät yllättäviinkin suuntiin, muutamat jopa ulos kentältä. Teurastajat kaipasivat kovasti kentälle kanta- Pentti Laapiota tasoittamaan hieman peliä, mutta taaskaan Pentti ei vastannut huutoon, ja niinpä ensimmäinen jakso päättyikin Penttien niukkaan johtoon.

Kenttäpuoliskojen vaihdon jälkeen peli tasoittuikin huomattavasti STT:n huomatessa olevansa kyykkäkentällä. Onnistuneella kuvioillaan Teurastajat veivätkin jälkimmäisen puoliskon nimiinsä, ja kavensivat eron vieläkin niukemmaksi - viiteen pisteeseen.

Tilanne on STT:n osalta muuttumassa tukalaksi. Play-off paikka uhkaa karata, ja valmentaja Huotarille suunnitellaankin toisia jo potkuja. Seuraavassa ottelussaan STT pelaa "orjia" vastaan, ja tuolloin tavoitteena voi olla vain voitto. Tuossa pelissä ratkaistaankin jo todella paljon, ja STT:n tähti Hintikka lupaakin näyttää kaivoksen suunnan "orjille", jotka viimeeksi veivät voiton Teurastajista kotikenttäetunsa turvin.

Viimeisempien tietojen mukaan, STT suunnittelee jopa pitävänsä harjoitukset.

Kyykkäareenanlaidalta terveisin,
Pauli


OTKP-LSD 62-80

Olvi Team Kirvesperseet otti avausvoittonsa voittaessaan LSD:n lauantaina 13.2. käydyssä kamppailussa numeroin 62-80 (28-44).

LSD tuli otteluun suuren mediakohun saattelemana mutta OTKP otti LSD:ltä luulot pois jo ensimmäisellä jaksolla. OTKP osoitti että kyykkä ei ole mitään välineurheilua. LSD:n keskittyessä uuden kalustonsa kiillottamiseen, OTKP pyyhki kenttää tyhjäksi. Ensimmäisen puoliajan jälkeen LSD olikin uuden tilanteen edessä, tappion karvas tunne alkoi hiipiä mieleen. Toisella puoliajalla LSD hiukan kohensi otettaan mutta se ei millään riittänyt, sillä OTKP kasvatti vielä etumatkaansa ja niinpä lopputulos oli että OTKP otti ensimmäisen voittonsa tähän asti voittamattomana pysyneeltä LSD:ltä.

Ottelun tähtipelaajana palkittiin OTKP:n Sanna Venäläinen.

Tilanne koillislohkossa kiristyy, jatkopaikat selviävät vasta viimeisissä otteluissa...

Tero Turtiainen


                 STT - SMS
                  81 - 68

              Tuomari: Marko Parviainen
     ---------------------------------------------------------

Lopputulos:          81 - 68 (37 - 40)


  STT
  --------------------------------------------------------------------------
  Nimi       Kierros Kierros Haukia Tehopisteitä Pisteitä  Pisteitä
            1    2             ottelusta sarjassa
  --------------------------------------------------------------------------
  Huotari Jouni C  X    X    2    -1     -3
  Kokkonen Antti   X    X    3    -1     -4
  Nopanen Sami    X    X    2     1     -1
[*]Tiilikainen Timo  X    X    1     2      1
 --------------------------------------------------------------------------


  SMS
  --------------------------------------------------------------------------
  Nimi       Kierros Kierros Haukia Tehopisteitä Pisteitä  Pisteitä
            1    2             ottelusta sarjassa
  --------------------------------------------------------------------------
[*]Idman Janne     X    X    1     3      2
  Riiali Pekka    X        3    -3     -6
  Sonninen Jarkko       X    0     0      0
  Väkevä Timo     X    X    3    -1     -4
  Waegelein Reni C  X    X    2     0     -2
  --------------------------------------------------------------------------

                    ---- 
			 Generated by NKL-tuloslaskenta v0.5


                 SMS - TPNMP
                  81 - 89

             Tuomari: Ossi Hämäläinen
     ---------------------------------------------------------

Lopputulos:          81 - 89 (32 - 39)


  SMS
  --------------------------------------------------------------------------
  Nimi       Kierros Kierros Haukia Tehopisteitä Pisteitä  Pisteitä
            1    2             ottelusta sarjassa
  --------------------------------------------------------------------------
  Idman Janne     X    X    3     1     -2
  Sirén Pasi     X    X    4     0     -4
  Sonninen Jarkko   X    X    1     1      0
  Toivanen Ilkka   X        2     0     -2
  Väkevä Timo         X    3    -1     -4
  --------------------------------------------------------------------------


  TPNMP
  --------------------------------------------------------------------------
  Nimi       Kierros Kierros Haukia Tehopisteitä Pisteitä  Pisteitä
            1    2             ottelusta sarjassa
  --------------------------------------------------------------------------
  Akkanen Jaakko C  X    X    2     2      0
  Alitalo Mika    X        1     0     -1
  Harmaala Markku       X    3     0     -3
  Ollila Mikko         X    2     0     -2
  Pussinen Velipekka X        2     0     -2
  Rautiainen Pasi       X    3     0     -3
  Tiihonen Pasi    X        0     0      0
 --------------------------------------------------------------------------

 Ottelusta ei tehotähtiä.

                    ---- 
			 Generated by NKL-tuloslaskenta v0.5

=============================================================================

Lohkotilanne:

 Joukkue   Voitot Sarjapisteet   Piste-etu:      Pistesuhde:
 --------------------------------------------------------------------------
 SMS     1 0 1 1   3    TPNMP: 16        288 - 282  (6)
 TPNMP    1 1 0 -   2    SMS:  -16        203 - 224 (-21)
 STT     0 0 0 -   0                203 - 175  (28)

=============================================================================

 SMS siirtyi heikkotasoisessa kotiottelussaan lohkonsa kärkipaikalle. SMS
 on nyt pelannut kaikki pelinsä ja sen ainoalla uhkaajalla TPNMP:llä on
 vielä yksi kotiottelu jäljellä.

Seuraava peli lohkossa:   TPNMP - STT vko 8

 Pieksemällä lounaislohkon heittopussi STT:n palaisi TPNMP lohkonsa
 kärkiasemaan tasapistein SMS:n kanssa. Keskinäisen piste-edun ollessa
 TPNMP:lle -16 tulisi TPNMP:stä tässä tapauksessa lohkovoittaja.

 Avaamalla pistetilinsä viimeisessä ottelussaan STT varmistaisi SMS:n
 kuninkuuden lounaislohkossa. Tehtävä on vaikea, sillä ottelu on TPNMP:n
 kotikentällä. STT:n tähänastiset suoritukset eivät myöskään nosta
 odotusarvoa kovin korkealle. Tosin TPNMP:n edellinen peli oli lähinnä
 II-divisioonatasoa, joten toivoa on.

 Jännäksi menee, kaikki lounaisfanit kannattamaan idoleitaan lohkon
 viimeiseen runkosarjan peliin.


Kauden tässä vaiheessa playoffien lähestyessä on kenties hiukan syytä vetää nippuun NKL:n tämänhetkistä pistetilannetta.

Aloitetaan selkeämmästä lohkosta.

Lounaislohko:

SMS - STT 54 - 64
TPNMP - SMS 61 - 85
STT -TPNMP 58 - 53
STT - SMS 81 - 68

SMS - TPNMP vko 7 TPNMP - STT vko 8

Lohkotilanne: Joukkue Voitot Sarjapisteet Piste-etu: Pistesuhde: -------------------------------------------------------------------------- TPNMP 1 1 - - 2 SMS: 24 114 - 143 (-29) SMS 1 0 1 - 2 TPNMP: -24 207 - 193 (14) STT 0 0 0 - 0 203 - 175 (28) STT:

STT voi ruveta keskittymään rauhassa ensi kauden kuvioihin, sillä jatkopeleihin ei ole enää tässä vaiheessa mitään asiaa. Tämän kauden viimeiseksi tavoitteeksi voitaneen asettaa TPNMP:n lohkovoiton hankaloittaminen.

SMS:

SMS:n varmistettua jo jatkopaikkansa, ainoa mielenkiinto kohdistuu enää lohkovoittoon. SMS:n tapauksessa se ehdottomasti edellyttää voittoa viimeisestä ottelusta TPNMP:tä vastaan. Voiton piste-erolla ei ole mitään merkitystä, jos TPNMP häviää ottelunsa STT:tä vastaan, muussa tapauksessa piste-eron on oltava vähintään 25 pistettä.

TPNMP:

TPNMP puolestaan varmistaa lohkovoittonsa, jos se voittaa SMS:n. Tappio tietää sitä, että lohkovoittoa ajatellen TPNMP:n on pakko voittaa viimeisessä ottelussa STT. Tässä tapauksessa TPNMP:lle riittää SMS-ottelussa alle 24 pisteen tappio.

Yhteenvetona voidaan sanoa, että paljon ratkeaa heti seuraavassa ottelussa SMS-TPNMP. jos TPNMP vie sen nimiinsä, viimeisestä ottelusta tulee käytännöllisesti katsoen merkityksetöntä taukoliikuntaa panoksenaan ainoastaan STT:n pistetilin mahdollinen aukeaminen.

Sitten siihen kimurantimpaan.

Koillislohko:

LSD - OTKP 46 - 89 VPKMM - LSD 85 - 56 OTKP - VPKMM 82 - 71 OTKP - LSD 62 - 80

LSD - VPKMM vko 7 VPKMM - OTKP vko 8

Lohkotilanne: Joukkue Voitot Sarjapisteet Piste-etu: Pistesuhde: -------------------------------------------------------------------------- LSD 1 1 0 - 2 OTKP: 25 VPKMM: 29 182 - 236 (-54) OTKP 0 0 1 - 1 LSD: -25 VPKMM: -11 233 - 197 (36) VPKMM 0 1 - - 1 LSD: -29 OTKP: 11 156 - 138 (18)

LSD:

LSD on erittäin todennäköinen jatkoon menijä kahdella voitollaan ja loistavalla pistesuhteellaan. Lisäksi se on jo pelannut molemmat ottelunsa OTKP:tä vastaan ja keskinäisten voittojen ollessa tasan se johtaa OTKP:tä 25 pisteellä. Vaikeasti voitettavissa oleva ottelu VPKMM:ää vastaan ratkaissee tuleeko siitä lohkonsa voittaja.

Mutta kenttälajien kuninkaan kyseessä ollessa mikään ei ole varmaa... LSD saattaa jopa pudota jatkosta huonolla tuurilla, sillä:

VPKMM:

Pähkinänkuoressa: Jos VPKMM voittaa molemmat jäljelläolevat ottelunsa tulee siitä lohkovoittaja ja se menee jatkoon. Lohkovoittoon on jokatapauksessa vaatimuksena voitto LSD:stä.

Jos VPKMM voittaa LSD:n vähintään 30 pisteellä VPKMM menee todennäköisesti lohkonsa toisena jatkoon, koska voittojen ollessa tasan piste-ero on VPKMM:n eduksi. Tässä tapauksessa OTKP jää ansaitusti laulukuoroon.

Jos VPKMM voittaa 29 pisteellä, ovat joukkueiden keskinäiset voitot ja pisteet tasoissa. Tässä tapauksessa kokonaispisteet ovat määräävässä asemassa. Kun VPKMM:llä on yksi ottelu vähemmän pelattuna ovat kokonaispisteet VPKMM:n hyväksi -26. Tällöin ratkaisu jää viimeiseen otteluun, johon mentäessä on VPKMM:n etu LSD:hen nähden -55 pistettä. Tässä tapauksessa viimeisessä ottelussa OTKP:tä vastaan VPKMM:n voittaessa ja lopputuloksen ollessa VPKMM:lle alle 54 menee VPKMM jatkoon.

Jos VPKMM häviää LSD:lle tai voittaa alle 29 pisteellä on edessä pakkovoitto OTKP:stä playoff-paikan varmistamiseksi.

OTKP:

Jos OTKP vastoin kaikkia ennakko-odotuksia ottaa ja yllättää voittamalla jo kerran sitä pöllyttäneen VPKMM:n tulee tilanteesta mielenkiintoinen.

Kuten edellä todettiin OTKP ei enää helpolla pysty etenemään lohkovoittajaksi. Riippuen pelistä LSD-VPKMM se saattaa jopa pudota jatkosta toiseksi viimeisessä runkosarjan pelissä.

Mikäli VPKMM kuitenkin jostain käsittämättömästä syystä tössii helpon voiton LSD:stä ratkaisu siirtyy viimeiseen peliin ja tulee joku seuraavista tilanteista.

a) VPKMM:n hävitessä LSD:lle riittää OTKP:lle voitto jatkopaikkaan.

b) Jos VPKMM voittaa LSD:n ja OTKP voittaa viimeisen pelinsä

Tässä tulee kaikkein mielenkiintoisin tilanne. *) Voittamalla OTKP saa sarjatilanteen tasoihin ja jatkoonpääsijä ratkeaa pistesuhteella.

Tarkastellessa ylläolevaa sarjataulukkoa havaitaan että LSD:llä on eittämättä murskaavan hyvä pistesuhde verrattuna muihin. Mutta LSD:nkään etumatka ei ole tavoittamaton. Vaikeinta sen kurominen on OTKP:lle, sillä se on tuplasti niin syvällä pakkasen puolella kuin pahin kilpakumpaninsa VPKMM. ;)

*) 
Asiaa selventääkseen ja myös ei-ammattilaisten ottelujen seuraamista
helpottaakseen VPKMM todistaa että sillä on varaa ja julkaisee
yksityiskohtaisen playoffeihin tähtäävän kriisistrategiansa jo kauden
tässä vaiheessa:

Koillislohkon runkosarjassa on siis seuraavat pelit jäljellä:
 
         LSD - VPKMM                  (1)
		 VPKMM - OTKP                 (2)

Olkoon ottelu (1) nimeltään X.
Olkoon ottelu (2) nimeltään Y.

Alkuehdoissa esitetyistä pistetilanteista johtuen voidaan johtaa seuraavat
hypoteesit

Playoffeihin pääsyyn VPKMM:lle pätee seuraava ehto:

         ( Vtot < Otot ) \/ ( Vtot < Ltot )       (3)
 
  jossa:
    
      |Vtot|  VPKMM:n piste-ero
	  |Otot|  OTKP:n piste-ero
	  |Ltot|  LSD:n piste-ero

  tässä piste-ero lasketaan kaavasta (4)
     
         Ntot = ( Noma - Nvieras )           (4)
 
  jossa:
  
      Ntot  = piste-ero
	  Noma  = itse tehdyt pisteet
	  Nvieras = vastustajan tekemät pisteet


Lohkovoittoa mieliessään pätee VPKMM:lle seuraava:
 
 
         ( Vtot < Otot ) /\ ( Vtot < Ltot )       (5)
 
 
  Johdetaan ehtojen (3) ja (5) vasen puoli seuraavasti
 
  
         Vo - |dX| + |dY| < Oo - |dY|         (6)
		 		 
  jossa:
   
      Vo  = VPKMM:n piste-ero ennen pelejä
	  Oo  = OTKP:n piste-ero ennen pelejä

Sijoittamalla epäyhtälöön (6) arvot Vo = 18 ja Oo = 36 voidaan johtaa
seuraava ehto
	
         18 - |dX| + |dY| < 36 - |dY|
	
                  |dX|
            =>  |dY| < ----- + 9         (7)
	   	           2

   jossa:
  
      |dY|  absoluuttinen piste-ero ottelussa Y.
	  |dX|  absoluuttinen piste-ero ottelussa X.


  Johdetaan ehtojen (3) ja (5) oikea puoli seuraavasti

         Vo - |dX| + |dY| < Lo + |dX|         (8)

   jossa:
   
      Lo  = LSD:n piste-ero ennen pelejä

  Sijoittamalla epäyhtälöön (8) arvot Vo = 18 ja Lo = -54 voidaan johtaa
  seuraava ehto

         18 - |dX| + |dY| < -54 + |dX|
		 
		    =>  |dY| > 72 - 2|dX|         (9)


Otamme esimerkkisijoituksen:

   Ottelu (1) päättyy 72 - 50
   
   Tällöin yhtälöön (7) sijoittamalla saadaan ehto   
   
             22
        |dY| < ----- + 9 => dY < 20       (10)
             2

   eli piste-ero ottelussa 2 pitää olla < 20

     Pisteet tässä tapauksessa olisivat ottelun jälkeen

     LSD  -32
	 OTKP  36
	 VPKMM  -4
	 
Näin saadaan strategia viimeiseen otteluun (2) OTKP:tä vastaan, joka
sinnitellään sitten tieteen mukaan esimerkiksi niukkaan 18 pisteen tappioon
lukemin 68 - 50. 

Koska dY < 20 menee VPKMM jatkoon, sillä pistetilanne on nyt:

	 LSD  -32
	 OTKP  18  <= putoaa
	 VPKMM  14  

Jos taas VPKMM haluaa (kuten todennäköisesti tekee) varmistaa lohkovoittonsa,
optimoi se pelituloksensa yhtälön (9) mukaan

        |dY| > 72 - 44 => dY > 28

Tieteellisen tarkasti kuin kone VPKMM sitten ruhjoo pöytään murskatuloksen

   36 - 70  eli voittaa 34 pisteellä.

Nyt dY > 28 ja VPKMM voittaa suvereenisti, sillä pistetilanne on nyt:

	 LSD  -32
	 OTKP  70  <= putoaa jälleen
	 VPKMM -38  <= lohkovoitto

---
m.o.t.
Tällä avoimmuudellaan VPKMM täten julistaa playoff-hypen avatuksi. Toivottavasti fanien ja muun yleisön on tästedes helpompi jännittää tiukkojen loppupelien tiimoilla.

Ja kukaan tuskin tämän analyysin jälkeen voi sanoa ettei kyykkä ole mielenkiintoinen yleisölaji ja erittäin taktinen peli.. ;)

//ZeiPii


LSD-VPKMM 73-60 (40-36)

VPKMM selätti LSD:n kyykkäareenalla lukemin 73-60. Vielä puoliajalla tilanne oli jännittävän tiukka, mutta toiselle jaksolle VPKMM teki ilmeisen onnistuneita pelaajavaihdoksia ja kasvatti voittopiste-eroksi 13 pinnaa. Tämä kuitenkin riittää LSD:lle, joka piste-eron turvin jatkaa varmasti pudotuspeleihin.

Tähtipelaajaksi valittiin allekirjoittanut.

Areenalla oli panostettu yleisön ja pelaajien viihtyvyyteen. Ensimmäistä kertaa Skinnarilassa pelikentän ja yleisöalueen välissä oli turva-alue, ja kummankin joukkueen pelaajille oli oma pelaaja-aitio. Aitiot sijaitsivat tulostaulun molemmin puolin, yleisöä vastapäätä, joten runsaslukuinen yleisö näki sekä pelin, pelaajat että pelitilanteen koko ajan loistavasti. Tuomarin myöhästyminen aiheutti kuitenkin yleisössä pientä levottomuutta ennen ottelun alkua.

Tilanne lohkossa on nyt kutkuttavan jännittävä, ensi viikon ottelussa VPKMM-OTKP ratkaistaan lohkon toinen jatkoon menijä.

Playoffeja odotellen,

Riku

             Otteluraportti LSD - VPKMM

[NKL-LOGO]

                 LSD - VPKMM
                  73 - 60
              Tuomari: Henrikki Pantsar
     ---------------------------------------------------------

Lopputulos:          73 - 60 (40 - 36)


  LSD

--------------------------------------------------------------------------
  Nimi       Kierros Kierros Haukia Tehopisteitä Pisteitä
Pisteitä
            1    2             ottelusta
sarjassa

--------------------------------------------------------------------------
  Kemppainen Riku C  X    X    0     0      0
  Nissinen Antti        X    1    -1     -1
  Piirainen Antti   X        2     0     -2 
  Piironen Mikko   X    X    1     0     -1
  Välimäki Jari    X    X    3     0     -3

--------------------------------------------------------------------------


  VPKMM

--------------------------------------------------------------------------
  Nimi       Kierros Kierros Haukia Tehopisteitä Pisteitä
Pisteitä
            1    2             ottelusta
sarjassa

--------------------------------------------------------------------------
  Heinilä Petri    X        2     0     -2
  Jäppinen Pekka C       X    0     0      0
  Kuusinen Miika   X    X    1     0     -1
  Laakkonen Mika   X    X    1     0     -1
  Parviainen Marko  X        3     0     -3
  Pulli Janne         X    1     0     -1

--------------------------------------------------------------------------

  Ottelusta ei tehotähtiä.

  
                    ----
            Generated by NKL-tuloslaskenta v0.5

Lohkotilanne:
 
 Joukkue   Voitot Sarjapisteet   Piste-etu:      Pistesuhde:
 LSD     1 1 0 0   2   OTKP: 25  VPKMM: 16  255 - 296 (-41)
 VPKMM    0 1 1 -   2   LSD: -16   OTKP: 11  216 - 211 (5)
 OTKP     0 0 1 -   1   LSD: -25  VPKMM: -11  233 - 197 (36)

=============================================================================

 LSD:n onnetar näyttää kääntäneen viimeinkin selkänsä, ja kumarteli nyt
 VPKMM:ää kohden. Toiseen suuntaan kun kumartaa niin toiseen pyllistää.
 Tästä huolimatta LSD varmisti jatkoon menonsa tässä ottelussa, sillä
 kaikissa tapauksissa se tulee olemaan vähintään lohkonsa toinen.

 VPKMM taasen näyttää parantavan esitystään tasaisen tappavaan tahtiin.
 Alkukauden pakollisen tilastotappionsa jälkeen tuntuu joukkue
 pikkuhiljaa palaavaan odotetulle tasolleen hitaasti mutta väjäämättä.
 Seuraava peli lohkossa:  VPKMM - OTKP 26.2.1999 klo 1700 areenalla.
 
 Voittamalla seuraavan ottelunsa tulisi VPKMM:stä lohkovoittaja. Itse
 asiassa sen ei tarvitse edes voittaa, vaan 15p tappiokin riittää
 pudottamaan perseet jatkosta.
 
 OTKP on pakkovoiton edessä saadakseen playoff-paikkansa takaisin. Kaiken
 lisäksi oittomarginaalin on oltava >15 pistettä, mikä on todennäköisesti
 erittäin vaikeaa pelattaessa VPKMM:n kotiareenalla.

[Objektiivinen osuus loppuu]

 Kuten sanottu VPKMM alkaa pikkuhiljaa löytämään oman tasonsa. Tulos mitä
 oletettavimmin paranee vielä ensi ottelussa, ja se voidaan itseasiassa
jopa
 simuloida pelattujen otteluiden perusteella.

 Epälineaarisella optimoinnilla voidaan VPKMM:n pelisuorituksen havaita
 noudattavan seuraavaa yhtälöä:

 Tulos = 100.974222301 * EXP( -0.174222301 * peli )

      tässä r > 0.9998

  jossa:  Tulos = VPKMM:n odotettavissa olevat loppupisteet
       peli = pelin (VPKMM) järjestysluku.

 Koska seuraava peli on VPKMM:n neljäs, saadaan helposti lopputulos

  Tulos =~ 50

 Koska OTKP:n täytyy jatkoon päästäkseen voittaa VPKMM >15 pisteen
 marginaalilla tulisi siis OTKP:n sinnitellä lukemikseen < 35 pistettä.

 Kukin keskenään voinee päätellä OTKP:n edellisistä peliesityksistä
 kannattaako joukkueen edes tulla nöyryytettäväksi.

Kaikki kannustamaan runkosarjan viimeiseen otteluun!


Yllätykset jatkuvat NKL-sarjassa. Eilen 21.2 Skinnarilan teurastajat voittivat sensaatimaisesti Taistolan Pentit 48 - 60 ( 28 - 18 ). Penteillä oli selvästi asenne ongelma ennakolta heikompia vastustajia vastaan, mikä näkyi myös selkeesti pelissä. Olihan Pentit varmistanut pudotuspeli- paikan, kun taas TeurastajaT olivat karsiutuneet pudotus pelien ulkopuolelle. Penttien ylivoima ensimmäisellä jaksolla sai pelaajat kuvittelemaan, jotta peli olisi läpihuutojuttu, ja ensimmäisen puoliajan lopulla Pentit alkoivat testaamaan uusia taktisia kuvioita. Mutta mutta Pentit saivat muistuksen siitä, että peli on ohi vasta kun kaikki heitot on heitetty, Pentit pelasivat ala-arvoisesti 2. puoliajan, ja kun Teurastajien pelaajat saivat heittonsa kohdalleen, otti Teurastajat suvereenin voiton Penteistä. Teurastajien voittoputki alkoi vain liian myöhään, mahdolliisuus pudotuspeleihin oli menetetty jo aiemmin tällä kaudella. Teurastajat pelasivat eilen kauden parhaan pelinsä, mikä lupaa hyvää ensi kaudelle.

Jaska

------------------------------------------------------------------------

             Otteluraportti TPNMP - STT

[NKL-LOGO]

                 TPNMP - STT
                  60 - 48

             Tuomari: Jari Välimäki
     ---------------------------------------------------------

Lopputulos:          60 - 48 (18 - 28)


  TPNMP
  --------------------------------------------------------------------------
  Nimi       Kierros Kierros Haukia Tehopisteitä Pisteitä  Pisteitä
            1    2             ottelusta sarjassa
  --------------------------------------------------------------------------
  Akkanen Jaakko C  X    X    1     0     -1
  Alitalo Mika    X        1     1      0
  Ollila Mikko    X    X    3     0     -3
  Rautiainen Pasi  X        1     1      0
  Tiihonen Pasi        X    1     0     -1
  --------------------------------------------------------------------------

  STT
  --------------------------------------------------------------------------
  Nimi       Kierros Kierros Haukia Tehopisteitä Pisteitä  Pisteitä
            1    2             ottelusta sarjassa
  --------------------------------------------------------------------------
[*]Huotari Jouni    X    X   1     2      1
  Pantsar Henrikki  X    X   3     1     -2
  Tiilikainen Timo  X    X   3     1     -2
  Vihmo Jussi C    X    X   2     2      0
  --------------------------------------------------------------------------


                    ---- 
			 Generated by NKL-tuloslaskenta v0.5


=============================================================================

Lopputilanne:

 Joukkue   Voitot Sarjapisteet   Piste-etu:      Pistesuhde:
 --------------------------------------------------------------------------
 SMS     1 0 1 1   3    TPNMP: 16        288 - 282  (6)
 TPNMP    1 1 0 0   2    SMS:  -16        263 - 272  (-9)
 STT     0 0 0 1   1                251 - 235  (16)

=============================================================================
STT avasi hienosti pistetilinsä viimeisessä ottelussaan. Peliputki näyttää löytyneen, sillä STT:n erätuloksia 28/20 voisi luonnehtia suorastaan loistaviksi. Valitettavasti jyvä löytyi sarjaa ajatellen liian myöhään, sillä jatkoonmenijät ovat jo varmistuneet aiemmassa vaiheessa. Missään tapauksessa voitto ei ollut merkityksetön, sillä se ratkaisi lounaislohkon runkosarjan voittajan. Ja voittajaksihan siis selvisi Salt Mine Slaves (SMS) 3:lla sarjapisteellä. Onnittelut.

Entäpä sitten case TPNMP. Pentit ottivat ja menettivät lohkovoiton tällä häviöllään. Oikeastaan ei voi edes puhua pelkästä häviöstä, vaan termi 'romahtaminen' on lähempänä totuutta. Erätulokset 18/42 puhuvat karua sanomaansa. Erinomaisen ensimmäisen erän jälkeen täysin luokaton toinen jakso suisti joukkueen noloon tappioon. Tämä toisen erän kirous näyttää tosin olevan Penteille enemmänkin sääntö kuin poikkeus.

TPNMP vaikuttaisi siis olevan enemmän 'pelailija'-joukkue. Panosten kasvaessa tuntuu näyttö hiipuvan. Tämä ei lupaa hyvää play-offeja ajatellen.

ZeiPii


Koillislohkon viimeisessä ottelussa oli panokset korkealla. Voitolla kotijoukkue VPKMM veisi lohkovoiton kun taas suuri tappio pudottaisi joukkueen kokonaan playoffeista. Kotijoukkue saapui suihkujen välistä hyväntyylisenä ja valmiina murskaamaan vastustajan. Päällepäin ei pelaajissa näkynyt minkäänlaisia m erkkejä siitä suunnattomasta paineesta, joka varmasti joukkueen päällä oli, VPKMM:hän ei vielä tällä kaudella ollut voittanut yhtään kotiottelua.

Vaikka päälisin puolin kaikki näytti olevan kunnossa, oli ottelun alku lähes yhtä katastrofaalinen kuin ensimmäisessä ottelussakin. OTKP:n Ossi Hämäläinen onnistui hienosti heitoissaan ja Sanna Venäläinenkin vältti hauet kahdella kohtuullisella kiskaisulla. OTKP:n hyvä alku aiheutti selkeästi lisäpaineita show tuulella olleelle VPKMM:lle. Aina varma aloitusheittäjä Mika "Ilmari" Laakkonen heitti kuten ensimmäisessäkin ottelussa kaksi haukea heti kärkeen. Tämän perään vielä Janne "Torsti" Pulli heitti vaisusti saaden ainoastaan 2 kyykkää ulos alueelta. Ensimmäisten heittojen jälkeen ei tilanne näyttänyt hyvältä VPKMM:n kannalta.

Missään vaiheessa ei joukkue kuitenkaan näyttänyt häkeltyneen tilanteesta. OTKP:n Hanna Poutiaisen hieman epäonnistuessa ja kapteeni Tero Turtiaisen keskittyessä haukiin alkoi paineet tippua VPKMM:n vaihtoaitiosta. Miika "Mega" Kuusisen viiden kyykän siivousheitto nosti tunnelman korkealle ja kun vielä joukkueen Kapteeni rutiiniheitoilla putsasi 6 kyykkää kentältä oli tilanne jälleen VPKMM:n kannalta siedettävä. Jakso menikin loppujen lopuksi VPKMM:lle 29-43 ja lohkon tilanne tuntui selvältä.

Toisella jaksolla jännitystä pitikin yllä pystyykö VPKMM eukäteen ilmoittamaansa 50 pisteeseen. Tähän tulokseen olikin hyvä mahdollisuus, mutta joukkueen kapteeni viimeisellä heitollaan tötöili 5 senttiä ohi varmasta kahdesta kyykästä ja hauellaan aiheutti VPKMM:lle kuitenkin tyydyttävän tuloksen 54. OTKP skarppasi myös toisella jaksolla häviten jakson vain yhdellä vaivaisella pisteellä. Ottelu päättyi kuitenkin VPKMM:n ansaittuun voittoon tuloksella 54-69. Ottelun tähtipelaajaksi valittiin Ossi Hämäläinen.

VPKMM pelaajat heitto heitolta

Pelaaja: pisteitä ulos
	 Jakso 1    Jakso 2
----------------------------------
Ilmari:  0 0 0 1    2 2 4 2
Torsti:  4 0 0 4    2 4 4 4
Mega:   10 0 2 10    8 3 2 2 
Pegax   6 6 4 0    4 6 2 0

Pekka Jäppinen

------------------------------------------------------------------------

             Otteluraportti VPKMM - OTKP

[NKL-LOGO]

                VPKMM - OTKP
                  54 - 69

              Tuomari: Reni Waegelein
     ---------------------------------------------------------

Lopputulos:          54 - 69 (29 - 43)


  VPKMM
  --------------------------------------------------------------------------
  Nimi       Kierros Kierros Haukia Tehopisteitä Pisteitä  Pisteitä
            1    2             ottelusta sarjassa
  --------------------------------------------------------------------------
  Jäppinen Pekka C  X    X    2     1     -1
[*]Kuusinen Miika   X    X    1     3      2
  Laakkonen Mika   X    X    3     1     -2
  Pulli Janne     X    X    2     0     -2
  --------------------------------------------------------------------------


  OTKP
  --------------------------------------------------------------------------
  Nimi       Kierros Kierros Haukia Tehopisteitä Pisteitä  Pisteitä
            1    2             ottelusta sarjassa
  --------------------------------------------------------------------------
[*]Hämäläinen Ossi   X    X    2     3      1
  Poutiainen Hanna  X        3     0     -3
  Poutiainen Kari       X    1     0     -1
  Turtiainen Tero C  X    X    6     0     -6
  Venäläinen Sanna  X    X    1     1      0
 --------------------------------------------------------------------------


                    -- 
			Generated by NKL-tuloslaskenta v0.5

 --------------------------------------------------------------------------
 
 
=============================================================================
    
Lopputilanne:    

 Joukkue   Voitot Sarjapisteet   Piste-etu:      Pistesuhde: 

-------------------------------------------------------------------------- 
 VPKMM    0 1 1 1   3   LSD: -16   OTKP: 26  270 - 280 (-10)
 LSD     1 1 0 0   2   OTKP: 25  VPKMM: 16  255 - 296 (-41) 
 --------
 OTKP     0 0 1 0   1   LSD: -25  VPKMM: -26  302 - 251 (51) 

=============================================================================
Koillislohkokin siis saatiin pelattua loppuun ja lopputulokset ovat nähtävissä yllä. VPKMM todisti ettei se ole pelkkä suunsoittaja ja lunasti puhtaasti puheensa lohkovoitosta.

Faktahan on, että mikään ei ole niin vaikeaa kuin ennustaminen. Varsinkin tulevaisuuden ennustaminen. VPKMM on silti ylpeä ollessaan ainoa NKL:n joukkue joka kertoo otteluidensa lopputulokset etukäteen. Ainoa miinus suorituksessa lienee oli se vanha VPKMM-perisynti; Starojen turha kikkailu. Kerrotun 50 pisteen tasatuloksen syntymisen esti ainoastaan täysi turhamaisuus. Joukkueen kapteeni Pekka 'Pegax' Jäppinen heitti ohitse paikasta, josta hän pystyisi heittämään koska tahansa kahden aikaan yöllä herätettynä kädet selän taakse sidottuna vaadittavat kaksi kyykkää pihalle. Turhan upeaan pelikentän vaikeimman paikan tyhjentämiseen tähtäävä yritys kostautui ja tuotti ainoastaan kapteenille niin harvinaisen hauen. Vai oliko syynä sittenkin taktiikan väärin muistaminen ja ainoastaan 15 pisteen eroon pyrkiminen, se jäänee ikuiseksi arvoitukseksi.

Seuraava ottelu onkin sitten ensimmäinen play-off, jonka alustava ajankohta on 7.3.1999. Kutkuttavista asetelmista lisää hieman myöhemmin.

//ZeiPii


Viimekauden mastari VPKMM kohtasi jo playoff vaiheessa edelliskauden hopeajoukkue TPNMP:n. Loukkaantumisten vaivaama VPKMM lähti otteluun aloituskokoonpanossaan kaksi rookieta, jotka kauden aikana olivat osoittaneet kykynsä kyykänpelaajina. Jälleen kerran VPKMM aloitti kotiottelunsa tyylikkäällä showlla, jossa ei fanejakaan unohdettu. Myöskin itse ottelu alkoi kuten aikaisemmatkin kotiottelut, eli hauki parvella. On aivan uskomatonta, että vielä playoff vaiheessa joukkue aloittaa neljällä haueilla, joista tosin yksi hauki menee pikkutarkan linjatuomarin tiliin. Penttien heittäessä tasaisen varmasti näytti tilanne huolestuttavalta. Miika "Mega" Kuusisen raivolla kiskaisema aloitusheitto loi kuitenkin toivoa VPKMM:n leirissä. Vastaavaa kyykkien lentoa ei aiemmin ole koko liikassa nähty ja kyseinen heitto ansaitsee kunniamaininnan kauden tehokkaimpana ja tyylikkäimpänä. Hienon aloitus heiton perään vielä varma siivous heitto ja kapteeni Pekka "Pegax" Jäppisen rutiini heitot ja tilanne ei enää ollutkaan niin toivoton. Toisissa heitoissa VPKMM:n rookiet jatkoivat heikkoa tasoaan, joskin vastustajan vaihtoaitio oli sentään lähes turvassa. Ensimmäisen jakson jälkeen tilanne oli 28-13. Tietäen Penttien heikon toisen jakson ei VPKMM:n pelaajat kuitenkaan olleet huolissaan.

Toisen jakson aloitus heitto meni jälleen Janne "Torsti" Pullilta yli astutuksi. Toinen heitto sentään vei muutaman kyykän ulos ja niinpä Petri "Hevi" Heinilä pääsikin heittämään lähemmältä viivalta, laihoin tuloksin tosin. Toinen jakso ei Penteiltäkään sujunut aivan kuten ensimmäinen ja kun VPKMM:n aina varmat Mega ja Pegax hoitivat heittonsa tyydyttävästi näytti kaikki vielä mahdolliselta. Rookieiden viimeiset heitot veivät sentään muutamia kyykkiä ohi ja ennen VPKMM:n viimeisiä heittäjiä ja TPNMP:n ankkuria Jaakko "Jaska" Akkasta penttien etu oli saavutettavissa olevat 8 pistettä. Ennen ottelua oli paljon spekulaatiota siitä kestääkö Jaskan hermot kovaa paikkaa. Tällä kertaa kesti ja ehkä hieman onnekkaastikin sai Jaska ensimmäisellä heitollaan 6 kyykkää ja toisella 3 kyykkää pihalle. Nämä 18 pistettä katkaisivatkin VPKMM:n selkärangan ja olivat se ero joka ottelun jälkeen jäi. VPKMM:n loppuheitot olivat enää muodollisuus eikä heitoissa ollut enää sitä yritystä. Joukkueen kapteeni Pegax vielä viimeheitollaan yritti ottaa yleisön mukaan, joskin hieman vaisusti ja pettyneen oloisena.

Lopputulos 34-52 kertoo kaiken. Virheisiin ei ole varaa enää playoffeis- sa. VPKMM ei missään vaiheessa päässyt edellisvuotiselle tasolle ja koko kauden hieman takkuinen esitys jatkui. Playoff paineet olivat kenties liikaa rookieille ja kun vielä kyykätkin pomppivat hyvin Penteille, on turha selitellä. "Tälläistä on playoffit, hieman heikko päivä joukkueella ja vastustaja onnistuu kaikessa, niin ollaan ulkona finaalista" analysoi VPKMM:n valmentaja, joka ottelun jälkeen vapautettiin tehtävistään.

Runkosarajna lohkovoittajat tippuivat playoffeissa ja loppuottelussa kohtaavat lohkojen kakkoset TPNMP ja LSD.

Pegax


Ensimmäinen kyykkäfinaali oteltiin tänään. Peli oli varsin tiukka, olivathan kauden kaksi parasta joukkuetta selvittännet tiensä finaaliin. Taistolan Pentit NMP voitti hutunkeiton, ja valitsi itsellen aloituksen. Komean kunnialaukauksen jälkeen ( mm kyykät lensivät komeasti ) Pasi "Paake" Rautiainen heitti avauksen varmasti, ja toinen heittäjä Pasi Pasi "solisluu" Tiihonen jatkoi yhtä varmasti. Labra Sober Drinkersin vastaus oli raivoisa. Kapteeni Riku Kemppainen heitti aloitus heiton vielä paremmin kuin vastustaja, ja ensimmäisen puolikierroksen jälkeen LSD olikin hienoisessa johdossa.

TPNMP:n seuraava heittäjä Mikko Ollila heittikin omalla vuorollaan ottelun ensimmäisen hauen, ja vaikka Penttien ankkuri Jaska "knee" Akkanen varsin hyvin heitti omat heittonsa, niin LSD:n ankkuri Sami "Saimi" Mannelin ja Pekka Saarelainen pitivät huolta siitä, että ensimmäisen heittokierroksen jlkeen LSD oli hienoisessa johdossa. Pasi "Paake" Rautiainen jatkoi hyviä heittojaan 2. heittokierroksen alussa, ja Pasi Tiihonen jatkoi hyviä heittoja, vaikka saikin toisella heitollaan hauen. LSD:n plaajatkin heittivät hyvin, ja ennen viimeisiä pelaajia LSD:llä olikin niukka johto. Tässä vaiheessa kentällä oli jo niin paljon aukkoja, että hauen heittäminen oli todella helppoa.

Ollilan Mikko oli sen verran suivaantunut ensimmäsiestä hauestaa, että jätti tällä kertaa hauen heittämättä ja kun ankkuri Jaska "knee" Akkanen pääsi heittämään melko tyhjään kenttään. Ensimmäisellä heitolla Jaska putsasi isohkon ryhmän kyykkiä keskeltä. Tämän jälkeen kentällä oli 9 kyykkää, ja ainoa isompi ryhmä oli oikeassa nurkassa. Jaska päätti yrittää heittää näitä kolmea kyykkää ulos, mutta tuloksena oli pelkkä hauki. Nyt jännättiin kuinka vastustajien viimeisillä heittäjillä hermot ovat kunnossa.

Kun Labran ankkuri Sami "Saimi" Mannelin tuli heittämään oli Penteillä 6 pisteen ( = 3 kyykkää ) johto. Saimi piti hermonsa kurissa, ja ei heittänyt haukia, mutta sai kummallakin heitolla vain yhden kyykän ulos, ja Pentit johtivat puoliajalla 18 - 20. Puoliajalla kumpikaan joukkue ei tehnyt vaihtoja, vaan samoilla pelaajilla jatkettiin toiselle jaksolle. Penttien 2. jakson romahtaminen on jo tullut melkein legendaksi kyykkäpiireissä, ja nytkin ko. asia aiheutti pientä huolta Penttien valmentajatroikassa.

Toiselle jaksolle lähdettiin kuitenkin luottavaisesti, olihan Penttien ankkuri Jaska "Knee" Akkanen osoittanut jo välierissä hallitsevansa hermot tiukassakin tilanteessa. Pentit sopivat tauolla lopettavansa kalastuksen eli haukien heittämisen. Taktiikka toimikin varsin hyvin, ja kun viimeiset heittäjät olivat kummastakin joukkueesta jäljellä, niin Pentit johtivat 2. puoliaikaa 2 pisteellä ja koko ottelua 4 pisteellä. Tässä vaiheessa testattiin ensin Labran pelaajien kanttia tiukassa tilanteessa.

Kuten ensimmäisellä puoliajalla, niin myöskin nyt oli kentällä paljon reikiä, joihin oli todella helppo heittää haukia. Pekka "vasuri" Saarelainen löysikin hauen mentävät reiät kentästä ja kun Sami "saimi" Mannelin onnistui kummallakin heitolla saamaan vain yhden kyykän ulos kentältä. Penttien kahden viimeisen pelaajan tullessa heittämään tilanne oli herkullinen. Kentällä ei ollut edes yhtään pappia, joten Pentit olivat varmistaneet vähintään äkkikuolema jatkoajan. Mikko kysyi valmennusjohdolta neuvoa mihin heittää ja kun valmennusjohto nauvoi heittämään sinne, mistä helpoiten saa kyykkiä ulos, niin Mikko häkeltyi sen verran, että heitti Penttien toisen jakson ensimmäiset hauet tässä vaiheessa.

Kun Penttien ankkuri Jaska "knee" Akknen tuli heittämään, niin yleisö ja pelaajat jännitivät, nähdäänkö nyt kyykkäliikan ensimmäinen äkkikuolemajatkoaika. Jaska päätti heittää yrittää ensimmäisellä heitolla oikeaan nurkkaan, vaikka ensimmäisellä puoliajalla olikin heittänyt hauen vastaavassa tilanteessa. Tällä kertaa heitto kuitenkin onnistui ja Jaska heitti 3 kyykkää ulos. Viimeisellä heitollaan Jaska päätti yrittää vasempaan nurkkaan, jossa oli kolmen kyykän ryhmä. Jaska sai heitettyä 2 kyykkää ulos ja Pentit voittivat lopulta 10 pisteen erolla 34 - 44 ( 18 - 20 ). Tässä pelissä ei Penteille tullutkaan perinteistä romahdusta, vaan Pentit paransivat poikkeuksellisesti tulostaan toisella puoliskolla. Ottelun tähtipelaajaksi valittiin Jaska Akkanen.

Seuraava Finaali LSD - TPNMP pelataan ke 10.3 klo 13 kyykkäareenalla. Tule katsomaan kuinka Pentit ratkaisevat mestaruuden suoraan kahdessa ottelussa.

Taistolan Pentit NMP:n puolesta

Jaska

             Otteluraportti TPNMP - LSD

[NKL-LOGO]

                TPNMP - LSD
                  34 - 44 

              Tuomari: Marko Parviainen 
     ---------------------------------------------------------

Lopputulos:          34 - 44 (18 - 20)


  TPNMP
  --------------------------------------------------------------------------
  Nimi       Kierros Kierros Haukia Tehopisteitä Pisteitä  Pisteitä
            1    2             ottelusta sarjassa
  --------------------------------------------------------------------------
  Akkanen Jaakko C  X    X    1     0     -1
  Ollila Mikko    X    X    3     0     -3
  Rautiainen Pasi   X    X    0     0      0
  Tiihonen Pasi    X    X    1     0     -1
 --------------------------------------------------------------------------


  LSD
  --------------------------------------------------------------------------
  Nimi       Kierros Kierros Haukia Tehopisteitä Pisteitä  Pisteitä
            1    2             ottelusta sarjassa
  --------------------------------------------------------------------------
  Kemppainen Riku C  X    X    1     0     -1
  Mannelin Sami    X    X    2     0     -2
  Saarelainen Pekka  X    X    3     0     -3
  Välimäki Jari    X    X    1     0     -1
  --------------------------------------------------------------------------

                     -- 
             Generated by NKL-tuloslaskenta v0.5

 Ottelun tähtipelaaja: Jaska 'Joulu' Akkanen


Nationaali Kyykkä Liikan toinen finaalipeli LSD-TPNMP oteltiin kyykkäareenalla keskiviikkona 10.3.1999. Taiston Pentit voittivat ensimmäisen jännittävän finaalin maanantaina ja LSD:lla oli pakkovoiton paikka. Penteillä oli jo yhden karvaisen käden ote himoitusta TEK-maljasta.

Ottelu alkoi yhtä tasaisissa ja kenties hieman hermostuneissa merkeissä kuin ensimmäinen finaali. Lisäpaineita pelaajille ja samalla viihdettä yleisölle toi tuomarin päätös vittuilun sallimisesta myös heittovuorossa olevia pelaajia kohtaan. Ottelun tuoksinnassa kuultiinkin monia henkilökohtaisuuksiin meneviä kannustuksia, jotka johtivat silloin tällöin haukeen. Yleisesti: peli oli korkeatasoinen ja huutelut alatyyliä.

Ensimmäisen puoliajan jälkeen Pentit olivat rutistaneet 6 pisteen johdon luvuin 32-26. Tämä ei suinkaan aiheuttanut paniikkia LSD:n riveissä vaan Penttien etumatkaa lähdettiin ajamaan päättäväisesti takaa. Loppukiri ei kuitenkaan kaventanut piste-eroa, ja Jaska 'Munkki' Akkanen pääsi heittämään kauden 1998-1999 viimeiset heitot Penttien jo varmistettua mestaruuden. Jaska 'Jäniksenkäpälä taskussa' Akkanen kaunisteli lopputulokseksi 53-40. Näin TPNMP pääsee kohottelemaan TEK-maljaa NKL:n kaala illassa.

Taiston Pentit olivat koko finaalisarjan ajan tasaisempi joukkue kuin LSD ja ansaitsee näin mestaruutensa. Onnittelumme.

LSD saaavutti tulokaskaudellaan hienosti liikan toisen sijan ja ensi vuonna tavoitteemme on päästä juomaan kuohuvaa mestaruusmaljasta, kävi itse liikassa miten tahansa.

Kiitokset faneille finaalipelien kannustuksesta, te teitte peleistä ottelut.

Labra Sober Drunksin puolesta,

Riku

Eilen 10.3 oli NKL:n toinen finaaliottelu. Taistolan Pentit olivat voittaneet tiukan ja tasaväkisen ensimmäisen finaaliottelun ja nyt he matkustivat vieraskentälle LSD:n kyykkäareenalle. Lennonjohtajien lakon takia 1. finaaliottelusta puuttunut Pentti "Alli" Alitalo saapui tarmoa uhkuen 2. finnaliotteluun. Pentti Alitalohan oli pyytänyt valmennusjohdolta lupaa pitää henkilökohtainen korkeanpaikan leiri ennen ratkaisuotteluja. Lupa myönnettiin ja valmennusjohto antoi Pentti Alitalolle henkilökohtaiset harjoitteluohjeet mukaan, joita Pentti Alitalo noudattikin tunnollisesti. Muu joukkue tyytyi perinteiseen alppimajaan. Pentti Alitalossa oli kuitenkin havaittavissa lieviä ylikunnon merkkejä, mutta runkosarjan ja välieräottelun hyvät heitot oikeuttivat Pentti Alitalon avauskokoonpanoon. Aloittaja jatkoi kuitenkin Pentti Rautiainen.

Pentit voittivat hutunkeiton ja valitsivat aloituksen itselleen. Pentit aloittivatkin raivoisasti Pentti Rautiainen heitti avauksella 4 kyykkää ulos, mutta sitä seurasi harmittava hauki. Pentti Alitalo Jatkoi heittämistä, ja hän heittikin 4 kyykkää kahdella heitolla ulos, niin Pentti Alitalosta näkyi ylikunnon merkkejä. Harjoitusleiri olis ittenkin ollut liian rankka. LSD vastasi samalla tavalla. Ensin avauksella Riku Kemppainen heitti 2 kyykkää ulos ja toisella heitolla hän sai 3 kyykkää ulos. Jari Välimäki jatkoi heittämällä hauen, muta toisella heitollaan Jari sai 3 kyykkää ulos ja tilanne oli tasan. Penteiltä jatkoi Pentti Ollila, joka heitti harmittavat 2 haulea heitoillaan. Penttien ankkuri Pentti Akkanen jatkoi heittämällä kummallakin heitolla 2 kyykkää ulos kentältä. Kun vasuri Pekka Saarelainen heitti myös kummallakin heitolla oikeasta reunasta 2 kyykkää ulos, oli tilanne tasan ennen LSD viimeistä heittäjää Sami "Saimi" Mannelinia. Saimi ottikin esimerkkiä Pentti Ollilasta ja heitti myöskin 2 haukea. Tilanne oli tasan toisen kierroksen alkaessa, mutta yleisökin ihmetteli, oliko tässä muka liikan kaksi parasta joukkuetta, kun kummatkin joukkueet heittivät käsittämättömät 3 haukea?? No Olihan semifinaaleissa sentään nähty 4 haukea avauskierroksella.

Pentti Rautiainen aloitti toisen kierroksen raivoisalla "lakaisuheitolla", mutta tuloksena oli ainoastaan isohko hauki. toiseen heittoonsa Pentti Rautiainen kokosi itsensä ja heitti 2 kyykkää ulos. Pentti Alitalo jatkoi varmoilla, joskin vähän voimattomilla perusheitoilla, heittäen yhteensä 3 kyykkää ulos. LSD ja Riku Kemppainen vastasi heittämällä kummallakin heitolla 2 kyykkää ulos. Jari Välimäki jatkoi hauella ja toisella heitollaan hän sai yhden kyykän ulos. Tilanne oli tasan ennen viimeisiä heittäjiä. Pentti Ollila jatkoi heittämistä, ja ensimmäisellä heitolla hän heittikin lupaavasti 2 kyykkää vasemmasta reunasta ulos, mutta toisella heitolla hän heitti taas hauen. Penttien ankkuri Pentti Akkanen heitti varmasti 3 kyykkää ulos oikeasta reunasta, ja viimeisellä heitollaan hänellä olisi ollut madollisuus heittää täydellisellä heitolla jopa 6 kyykkää ulos, mutta hän päätti heittää varmasti pari kyykkää vasemmasta laidasta. Hän heittikin 2 kyykkää ulos, ja sitten Pentit jännittivät kuinka LSD:n viimeiset pelaajat heittävät. Pekka Saarelainen otti taas mallia Pentti Ollilasta, ja heitti ensimmäisen heittonsa ohi. Toisella heitollaan hän heitti varmasti 2 kyykkää pihalle. Vuorossa oli LSD:n ankkuri Sami Mannelin. Pentit olivat nyt 5 kyykkää johdossa, saako Sami tarvittavat 5 kyykkää pihalle, jotta LSD lähtisi tasatilanteesta 2. jaksolle? Sami heittikin 2 kyykkää pihalle, mutta se ei riittänyt, vaan Pentit pääsivät johdossa 2. puoliajalle.

Tilanne 1. kierroksen jälkeen LSD - TPNMP 32 - 26. Yleisön joukosta kuului aiheellisia huomautuksia pelin tasosta. Aivan totta Pentit pelasivat kauden huonointa peliään. Ensimmäisellä jaksolla käsittämättömät 5 ( VIISI ) haukea?????!!!!! Jos Pentit palaavat toisen jakson yhtä huonosti, kuin ensimmäisen, niin tuloksella 52 he olisivat hädin tuskin voittaneet välierävastustajansa. Valmennusjohto tekikin tarvittavat vaihdot joukkueeseen ja vaihtoi ylikuntoisen Pentti Alitalon Pentti Tiihoseen ja alikuntoisen Pentti Ollilan Pentti Laapiooon.

Toisella jaksolla alkoikin sitten LSD:n raivoisa kiri ja Riku Kemppainen show. Riku heitti avauksella 3 kyykkää olus ja jatkoi heittämällä toisella heitoollaan taas 3 kyykkää olus. Jari Välimäki jatkoi heittämällä kummallakin heitollaan kyykän pihalle. Tauolla Pentit olivat sopineet jättävänsä hauet tällä kertaa väliin. Pentti Rautiainen heitti varmasti avauksella kyykän ulos ja jatkoi heittämällä toisella hetollaan 2 kyykkää pihalle. Pentti Tiihonen heitti samalla tavalla eli 1. heitolla 1 kyykkä ulos ja toisella 2 kyykkää ulos. Näin LSD oli kirinyt Penttien johdon jo 2 pisteeseen ( kyykkä ). Pekka Saarelainen jatkoi LSD:n kiriä heittämällä 3 ja 1 kyykkää ulos, jota LSD:n ankkuri Sami Mannelin jatkoi heittämällä kummallakin heitollaan 2 kyykkää pihalle. Penttien vaitopelaaja Pentti Laapio ei kuitenkaan säikähtänyt vastustajien heittoja, vaan heitti kummallakin heitollaan 3 kyykkää pihalle. Penttien ankkuri Pentti Akkanen heitti ensimmäisellä heitollaan yhden kyykän ulos ja viimeisellä heitollaan hän paikkasi hivenen epäonnistunutta heittämällä 3 kyykkää ulos, ja Pentit johtivat nyt 8 pisteellä ( Pentit olivat heittäneet pari pappia )

LSD ei tästä lannistunut pain vastoin Riku Kemppainen show jatkui, ja Riku heitti ensimmäisellä heitollaan 5 ( viisi!) kyykkää pihalle, ja viimeisellä heitollaan vielä 3 kyykkää ulos ja varmisti näin itselleen ottelun tähtipelaajapalkinnon. Jari Välimäki jatkoi tasaista sarjaansa heittämällä kummallakin heitollaan kyykän ulos. Pentti Rautiainen vastasi heittämällä 3 ja 2 kyykkää ulos. Pentti Tiihonen heitti ensimmäisellä heitollaan Penttien jaksin ensimmäisen hauen ja mutta toisella heitolla hän paikkasi heittämällä yhden ulos ja papin. Ennen viimeisiä heittäjiiä ero oli kutistunut 3 pisteeseen. Pentit jännittivät, pystyvätkö LSD:n viimeiset heittäjät jatkamaan LSD raivoisaa kiriä. Lieneeko tilanteen tiukkuus aiheuttanut liikaa hermo- painetta LSD:n viimeisille pelaajille, mutta Pekka Saarelainen heitti ensimäisen heittonsa haueksi ja toisella heitolla hän sai yhden kyykän ulos. Pentit johtivat vielä pisteellä kun LSD:n ankkuri Sami Mannelinilla oli vielä 2 heittoa. Sami tiesi tilanteen. Hän keskittyi heittoihin huolella, mutta tuloksena oli vain 2 haukea. Näin Pentit olivat varmistaneet voiton ja mestaruutensa, jo ennen penttien 2 viimeistä heittäjää. Pentti Laapio heitti varmasti kummallakin heitollaan 2 kyykkää ulos, ja joukkueen ankkurin Penttien "joulumunkki" Akkasen tehtävä oli enää kaunistella loppunumeroita. Kenttä oli tässä vaiheessa jo varsin tyhjä, keskellä oli iso ryhmä, josta täydellisellä heitolla olisi saanut 4 - 5 kyykkää ulos. Pentti "joulumunkki" Akkanen päättikin yrittää heittää tähän ryhmään, olihan hän heittänyt välieräottelussa vastaavanlaisessa tilanteessa 6 kyykkää ulos. Karttu osuikin juuri keskelle kyseistä ryhmää, mutta Pentti "joulumunkki" Akkanne sai huomata ettei joulu ole joka päivä, eikä munkkiakaan saa välttämättä joka päivä. Yksi ainoa kyykkä meni ko ryhmästä ulos. Viimeisellä heitollaan ¨Pentti "joulumunkki" Akkanen heitti varmasti vasemmasta laidasta 3 kyykkää ulos. Kumpikin joukkue paransi toisella puoliajalla toisen puoliajan tulos oli jo varsinkotuullinen LSD - TPNMP 21 - 14, koko ottelu 52 - 40.

Pentit ratkaisivat pudotuspelit tasaisuudellaan, LSD oli liikaa tähtipelaaja Riku Kemppaisen varassa, Riku heitti ottelussa huimat 23 kyykkää ulos, koko muu LSD:n joukkue sai yhteensä vain 4 kyykkää enemmän ulos eli 27. Kummatkin joukkueet heittivät 5 haukea ensimmäisellä jaksolla, ja vaikka LSD:n pelaajat erityisesti Riku Kemppainen paransivat toisella jaksolla, niin Penttien taitavat vaihtopelaajat takasivat ottelun ja koko liikan mestaruuden Penteille

NKL mestari vuonna 1999: TAISTOLAN PENTIT NMP!!!!!

Ja vielä kerran: Ottelun tähtipelaaja: Riku Kemppainen LSD

Jaska

             Otteluraportti LSD - TPNMP

[NKL-LOGO]

                 LSD - TPNMP
                  53 - 40 

              Tuomari: Marko Parviainen 
     ---------------------------------------------------------

Lopputulos:          53 - 40 (32 - 26)

  LSD
  --------------------------------------------------------------------------
  Nimi       Kierros Kierros Haukia Tehopisteitä Pisteitä  Pisteitä
            1    2             ottelusta sarjassa
  --------------------------------------------------------------------------
  Kemppainen Riku C  X    X    0     0      0
  Mannelin Sami    X    X    4     0     -4
  Saarelainen Pekka  X    X    2     0     -2
  Välimäki Jari    X    X    2     0     -2
  --------------------------------------------------------------------------


  TPNMP
  --------------------------------------------------------------------------
  Nimi       Kierros Kierros Haukia Tehopisteitä Pisteitä  Pisteitä
            1    2             ottelusta sarjassa
  --------------------------------------------------------------------------
  Akkanen Jaakko C  X    X    0     0      0
  Alitalo Mika    X        0     0      0
  Laapio Saku         X    0     0      0
  Ollila Mikko    X        3     0     -3
  Rautiainen Pasi   X    X    2     0     -2
  Tiihonen Pasi        X    1     0     -1
  --------------------------------------------------------------------------

Tähtipelaajaksi valittiin Riku Kemppainen. Huomioitavaa on että LSD:n
ulosmenneistä kyykistä kapteeni Kemppainen heitti 23 kpl, muun joukkueen
heittäessä yhteensä 27 kpl.

                     -- 
             Generated by NKL-tuloslaskenta v0.5
-- //ZeiPii


NKL All-Stars pelattiin eilen 17.3 Iltatähti-areenalla. Ottelu oli tasokas ja lämminhenkinen toisin kuin vallinnut säätila, joka yltyi kilvan kestäessä piiskaavaksi lumisateeksi. Karut ammattilaiset eivät kuitenkaan antaneet moisten pikkuasioiden häiritä toimintaansa, johon kuului mm. ilman housuja pelaaminen ja silmät sidottuina heittäminen. Mukava päätös kaudelle.

Alla ottelutulokset:

              LOUNAS - KOILLINEN
			    40 - 28
			    
           Tuomari: Reni Waegelein
		   
Lopputulos:        40 - 28 (18 - 16)

  LOUNASLOHKO
  --------------------------------------------------------------
  
                Kyykkiä ulos
				------------
  Pasi Sirén       5  3  0  4   12
  Heidi Hintikka     1  1  2  1   5
  Henrikki Pantsar    1  2  0  0   3
  Jaakko Akkanen     1  0  4  4   9
          Yht                 29
						    
  Mika Alitalo      3  0  1  8   12
  Velipekka Pussinen   4  0  0  1   5
  Jarkko Sonninen    1  4  2  0   7
  Janne Idman      0  2  2  1   5
          Yht                 29
   
  KOILLISLOHKO
  --------------------------------------------------------------
  
                Kyykkiä ulos
				------------
  Sanna Venäläinen    3  4.5 1  3   11.5
  Marko Parviainen    1.5 0  3.5 2   7
  Miika Kuusinen     4.5 1  1  1   7.5
  Ossi Hämäläinen    1  2  1  0   4
          Yht                 30
						    
  Riku Kemppainen    4  5  0  1   10
  Janne Pulli      4  4  2  0   10
  Sami Mannelin     3  2  0  2   7
  Pekka Saarelainen   1  3  0  1   5
          Yht                 32


NOPEUSHEITTO

  Nopeusheitossa oli tavoitteena heittää kahdeksalla kartulla
  30 sekunnin aikarajan sisällä mahdollisimman hyvä tulos.

           Lohko    Pistettä   Aika   Lopputulos
		   --------------------------------------------
  Pasi Sirén     (L)      30     22 s    22
  Janne Pulli    (K)      40     18 s    28
  Noora Kolehmainen (Y)      60     27 s    57


TARKKUUSHEITTO

 Tarkkuusheitossa kentän nurkissa ja keskipisteessä oli asetettuna
 10 kyykkää, joiden heittämiseen oli varattu 5 karttua. Kilpailussa
 yleisön edustaja näpäytti hieman yllättäen NKL:n moninkertaista
 tähtipelaaja Kemppaista jättäen tämän tylysti viimeiseksi.

           Lohko    Pistettä   Osumat
	   	   -------------------------------
  Jaakko Akkanen   (L)       4     3/5
  Johanna Kuokkanen (Y)      10     4/5
  Riku Kemppainen  (K)      12     2/5
Kiitoksia kaikille kuluneesta kaudesta.

//ZeiPii